De Weddenschap is begonnen!

Ga jij de uitdaging van De Weddenschap aan met je klas? Kies dan drie boeken die je binnen een half jaar gaat lezen. Actrice Lize Korpershoek, singer-songwriter Ruben Annink en zangeres Tjindjara doen ook mee. Wil je weten welke boeken zij hebben gekozen? Scroll snel naar beneden. Veel succes en leesplezier!


De boeken van Lize

Het kankerkampioenschap voor junioren

Max is 15 als hij hoort dat hij kanker heeft. Hij gaat direct de strijd aan: dit wil hij overleven! Hij neemt je mee naar feesten, chemokuren en het voetbalveld. Edward van de Vendel schreef het boek op basis van het levensverhaal van Roy Looman.

Suske en Wiske: Cromimi

In Cromimi gaan Jerom en Lambik op avontuur. Ze ontdekken dat een Belgische expeditie naar de Himalaya trok, in het begin van de 20ste eeuw. Ben jij Suske en Wiske-fan? Kies dan Cromomi. Een spannend stripverhaal vol humor en verrassingen. 

De schaduwen van Radovar

Jona woont met haar familie in Sterrenlicht, een enorm wooncomplex in Radovar. Niemand mag Sterrenlicht zonder toestemming verlaten. En pas je niet in het systeem? Dan kun je in een Onderwijk eindigen. Een spannende thriller van Marloes Morshuis.

De boeken van Ruben

Onbreekbaar

Ruben Annink koos voor dichtbundel Onbreekbaar van Hans Hagen. De dichtbundel bevat meer dan dertig gedichten over verliefdheid, de liefde en de dood. Een makkelijk leesbaar boekje met mooie kleurenillustraties. Misschien wel iets voor jou?

Nooit meer thuis

Noodgedwongen moet Lily met haar familie IndonesiĆ« verlaten. Het is koud als ze in Nederland aankomt. Zal ze zich hier ooit thuisvoelen? Dan ineens verschijnt er een mysterieuze man. Wat wil hij haar zeggen? Nooit meer thuis is geschreven door Martine Letterie.

Snitch

Roos en Quinty zijn beste vriendinnen totdat Fenna in de klas komt. Quinty kiest voor Fenna en zet Roos aan de kant. Roos is boos en raakt betrokken bij een dodelijk ongeluk. Dan doet ze een ontdekking. Geloven ze haar? Snitch is geschreven door Margje Woodrow.

De boeken van Tjindjara

Grote Gevoelens

'Het is vaak chaotisch in mijn hoofd. Is dat normaal?' Grote gevoelens door Janny van der Molen gaat over grote onderwerpen in de psychologie. Onderwerpen die je misschien wel meer herkent dan je denkt. Psychologen en psychiaters geven inzicht in hun ideeĆ«n.

Livestream

Na weer een mislukt schooljaar besluit Rick naar New York te gaan. Onderweg ontmoet hij Kris in de metro. Ze vraagt Rick mee te doen aan haar plan. Hoe kan hij nee zeggen? Dit is het begin van een absurde zoektocht. Livestream is geschreven door Buddy Tegenbosch.

Arabische Sprookjes

In Arabische sprookjes komen twintig sprookjes uit het Midden-Oosten tot leven. Verhalen over kamelen, sjeiks en dorre woestijnen. Rodaan Al Galidi vertelt heel grappig. De bijzondere beelden bij de sprookjes zijn gemaakt door knipkunstenares Geertje Aalders.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over De Weddenschap en de leescoaches? Bekijk dan de website.