De Weddenschap

home

De Weddenschap is verlengd tot en met 15 mei!

Ga jij de uitdaging van De Weddenschap aan met je klas? Dan heb je tot en met 15 mei de tijd om de 3 boeken te lezen. Op 20 mei wordt bekend gemaakt welke school De Weddenschaptrofee heeft gewonnen! Hieronder vind je de boekentips van leescoaches Gerson Main, Loiza Lamers en Sarah-Jane.

 


De boeken van Gerson Main

De klassieker 'Frankenstein' in een nieuw jasje

Frankenstein van Maria Postema

Victor Frankenstein schept een nieuw wezen, met een afstotelijk uiterlijk. Het wezen voelt afgewezen en begint uit wanhoop dood en verderf te zaaien.

'Een lied dat alleen ik kan horen' van Barry Jonsberg

Een lied dat alleen ik kan horen

Rob heeft last van paniekaanvallen. Hij is verliefd, maar hoe gaat hij dit aanpakken? En van wie zijn die anonieme berichtjes op zijn telefoon die hem helpen?

Het debuut 'Albino' van Joost Klein

Albino van Joost Klein

Observaties, invallen, uitspraken, vragen en grappen van muzikant en YouTuber Joost Klein, die hiermee vooral een ode aan het leven brengt.

De boeken van Loiza Lamers

'Dark Mind' vol duistere geheimen...

Dark mind van Cis Meijer

Desi maakt een reportage over Claire, haar aartsrivale die vermoord is. Ook haar zus Jara is verdwenen. Al snel komen duistere geheimen aan het licht.

Prijswinnaar 'Tegenwoordig heet iedereen Sorry'

Tegenwoordig heet iedereen Sorry van Bart Moeyaert

Bianca wordt door haar vader onhandelbaar genoemd. Dan ontmoet ze een bijzondere vrouw die ervoor zorgt dat ze zichzelf beter leert kennen.

'De zomer met Jente' van Enne Koens

Die zomer met Jente van Enne Koens

Als Marie verhuist, leert ze al snel Jente kennen. Met Jente zijn de dagen vol avontuur, maar Marie verliest zichzelf door het bazige gedrag van Jente.

De boeken van Sarah-Jane

Het krachtige boek 'Niet te stoppen' van Angie Thomas

Niet te stoppen van Angie Thomas

Bri wil doorbreken als rapper. Maar dan wordt Bri's moeder ontslagen en wordt overleven haar prioriteit. Bri uit al haar frustraties in haar raps.

'Vast' laat zien dat je nooit de enige bent...

Vast van Annie van Gansewinkel

Jims vader zit in de gevangenis. Jim schaamt zich enorm, maar dan komt hij erachter dat hij niet de enige is op school met familie in de gevangenis.

'Er is geen vorm waarin ik pas' van Erna Sassen

Er is geen vorm waarin ik pas van Erna Sassen

Tessel stort in nadat de relatie tussen haar en haar leraar is geƫindigd. Wat heeft ze verkeerd gedaan en waarom heeft ze het niet zien aankomen?

Meer boekentips

Liever een e-book?