Corien Oranje

Corien Oranje heeft een enorme drang om te schrijven. Ze schrijft van alles; prentenboeken, voorleesboeken, avi-leesboeken, voetbalboeken, paardenboeken, sinterklaasboeken, chicklit, reportages voor kranten, bijbeloverdenkingen, musicals, gedichten, en reclameteksten. In 2007 en 2011 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek. De eerste keer met Storm in bad (Columbus) en de tweede keer met Tropisch complot (Columbus). In 2013 maakt ze met Marja Meijer het prentenboek voor de christelijke Kinderboekenmaand.


Over Corien

Geboren 10 mei 1963 te Delft
Opleiding Ze studeerde eerst klassieke talen en later theologie.
Werk Ze gaf les op een theologische school in Irian Jaya (Indonesiƫ) en werkte in Jakarta als vrijwilliger bij een schoolproject voor kansarme kinderen en als pastor in de gevangenis. Nu verdeelt ze haar tijd tussen het schrijven van kinderboeken en het bezoeken van scholen en bibliotheken. Corien is ook Schoolschrijver.
Thuis Ze woonde jarenlang met haar man en vier zoons (waaronder een drieling!) in Indonesiƫ, nu woont het gezin weer in Nederland.
Eerste boek De misdaadmonsters (2003)
Bijzonderheden Corien schrijft al vanaf haar vijfde jaar, nog voor ze zelf kon lezen begon ze al met het overschrijven van boeken.
Ooit gezegd Toen ik begon met schrijven, had ik het gevoel dat ik heel veel moest inhalen; ik had een enorme power.

Boeken van Corien Oranje


Nog meer weten over Corien Oranje?

 

Kijk dan eens op corienoranje.nl