Ingrid Kluvers

In 2010 verscheen het eerste jeugdboek van Ingrid Kluvers. Daarin komen twee voor haar belangrijke thema´s samen: zorg voor de natuur en homoseksualiteit. Zelf zegt ze daarover: ´Droomtuin is in de eerste plaats een gezellig meidenboek en de oplettende lezer zal hier en daar de serieuze boodschap niet ontgaan zoals de noodzaak om zorgvuldig met de natuur om te gaan en dat we niet allemaal hetzelfde hoeven te zijn.´ Voor dit boek kreeg ze de Debutantenprijs van de Jonge Jury 2012.


Over Ingrid

Geboren 10 juli 1949 te Naarden
Opleiding Na middelbare school (MMS), ging ze naar de School voor de Journalistiek in Utrecht.
Werk Ze heeft vijfendertig jaar (1974-2009) fulltime gewerkt als journalist, hoofdredacteur en creative director. Tussen alle bedrijven door schreef ze zo nu en dan boeken (altijd non-fictie). Van 2000 tot 2006 was ze hoofdredacteur van het meidenblad Tina.
Thuis Behalve haar drie kinderen, een pleegzoon, een stiefdochter, twee schoonzonen en twee schoondochters heeft ze nu ook twee kleinkinderen. ´Ik ben een paar jaar geleden hertrouwd en voor mijn geliefde was het wel even wennen dat ze behalve mij er ook nog zo’n hele familie bij cadeau kreeg. Maar nu zou ze niet anders meer willen en ik trouwens ook niet. Ze is de leukste en liefste oma die je je als kleinkind maar kunt wensen.´
Eerste boek Droomtuin (2010)
Bijzonderheden In 2009 heeft ze samen met twee collega’s de Stichting RichtingGroen opgericht. Er is daarvoor toen ook een online spel gemaakt, ´Villa Eeckhoorn´, dat geïnspireerd is op haar debuutroman Droomtuin.
Ooit gezegd Schrijven is keihard werken en ik begrijp het steeds beter wanneer ik van schrijvers hoor dat ze vier of tien jaar aan een boek hebben gewerkt. Een boek is nooit af, het kan altijd beter, maar op een bepaald moment moet je er een punt achter zetten en het verder aan de lezers overlaten wat zij ervan vinden.

Boeken van Ingrid Kluvers