Jowi Schmitz

Jowi Schmitz is ondernemend van aard. Ze speelde viool in verschillende bandjes, woonde in Spanje en New York en beoefende jarenlang aikido en Japans zwaardvechten. Maar ze kan zich het best uitdrukken met woorden, daarom werd ze journalist en schrijfster. Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen is haar eerste boek voor kinderen. Het boek kwam op de tiplijst voor de Kinderjury 2012 en ontving een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. In 2017 won Jowi de Dioraphte Literatour Prijs voor Weg.


Over Jowi

Geboren 12 juli 1972 te Leiderdorp
Opleiding Studeerde af in Culturele Studies. Meer dan tien jaar later studeerde ze nog een keer, en haalde een propedeuse (het eerste jaar) psychologie, gewoon omdat ze dat interessant vond.
Werk Werkte als journalist, schreef recensies over theater en kunst. Naast haar kinderboeken schrijft ze nog steeds interviews.
Thuis Woont met haar vriend en twee zoontjes op een schip in Amsterdam.
Eerste boek Voor kinderen: Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen (2011)
Bijzonderheden Jowi wilde leren vliegen, het gevoel van vliegen hebben, daarom leerde ze in Spanje grondacrobatiek van een oude clown, Rogelio Rivèl.´Ik bleek een ontstellend gebrek aan talent voor bewegen te hebben,´ zegt ze daarover. In Nederland ging ze aikido doen, wat ze veel langer volhield. ´Daarbij hebben ze een vrije val, dat is ook een soort vliegen.´
Ooit gezegd Ik ben beter als ik schrijf.

Boeken van Jowi Schmitz


E-books van Jowi Schmitz


Nog meer weten over Jowi Schmitz?

 

Kijk dan eens op jowischmitz.nl.