Mirjam Mous

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden. Ondeugende verhalen voor kleuters. Grappige en spannende boeken voor de basisschool, zoals Top Secret - operatie hondendief. In haar probleemboeken voor jongeren is ze juist bloedserieus. Lees haar boek Nee! maar eens. En wat dacht je van haar nagelbijtende thriller Vals Spel?


Over Mirjam

Geboren 7 november 1963 te Oosterhout
Opleiding Ging naar de Pedagogische Academie en deed daarna een opleiding voor het speciaal onderwijs.
Werk Ze gaf twintig jaar les en is sinds 2005 fulltime schrijfster.
Thuis Woont met haar man Wim in een verbouwd stadsboerderijtje in Breda. In hun tuin huizen padden, kikkers en salamanders. Het liefst zou ze ook nog leguanen en varanen hebben.
Eerste boek Monsters mollen! (1998)
Bijzonderheden Haar echtgenoot Wim stond model voor meneer Wim uit de boeken De juf is een heks en Allemaal nijlpaarden!
Ooit gezegd Ik ben verslaafd aan schrijven. Dat is soms lastig. Dan ben ik op vakantie en zie ik de prachtige uitzichten niet meer omdat het van binnen begint te borrelen. Stiekem wil ik dan weer naar huis. Schrijven! Een eigen wereldje verzinnen waarin alles gaat zoals ik het wil. Hoewel… Vaak neemt een verhaal het van me over en gaan de personages aan het muiten. Dan móet ik wel mee.

Boeken van Mirjam Mous


Nog meer weten over Mirjam Mous?

 

Kijk dan eens op mirjammous.nl.