Jonge Jury 2019

Top 11 van het Jonge Jury Boekgenootschap

Wild is de winnaar van de Jonge Jury!

 • Wild

  door Mel Wallis de Vries

Meer boeken uit de lijst van de Jonge Jury

Resultaat 1 - 10 (van 39)

Weergaveopties:

 • Stormbrekers

  Aerts, Mariette

  Het schip van Raben en Calli wordt bedreigd door luchtpiraten. Calli hoopt toch de Kraaienburcht te bezoeken, waar ooit de machtige Elementalisten woonden. Intussen werken oude, machtige tovenaars aan een bizar plan om de zeven eilanden in hun macht te krijgen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Stormbrekers

 • Liever groen

  Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

  Elza gaat van de havo naar het vmbo. Ze hoopt dat ze niet meer gepest zal worden omdat ze niet goed kan leren. Maar dan wordt ze daar gepest met haar rijke ouders. Gelukkig leert ze Leila kennen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Liever groen

 • Veilig in Nederland?

  Olga Maria Berger

  De Syrische Omar (14) woont met zijn moeder en zusje bij tanta Polla. Omar ontdekt dat zijn vriend Mo een bomaanslag voorbereidt. Kan Omar hem tegenhouden? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Veilig in Nederland?

 • Zwarte magie

  Morgan Blade

  In de dromen van Imogen (16, ik-figuur) en haar vrienden verschijnt een jongen met groen oplichtende ogen. Vijf heksen zijn door deze jongen aan de vergetelheid ontsnapt en uit op vernietiging van de Olympus en de wereld. De negen Uitverkorenen moeten proberen het gevaar af te wenden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zwarte magie

 • Kijk naar mij

  Joany Buenen

  Floor lijkt erg op superster Yasmine. Daarom mag ze een jaar lang aan de slag als Yasmines dubbelganger. Floor stapt in een wereld vol glitter en glamour. Maar trouwe fans krijgen argwaan... Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kijk naar mij

 • Complot

  Eva Burgers

  Abby (18) loopt stage bij een recherchebureau. Daar hoort ze over een criminele organisatie die werkt vanuit een Londens hotel. Samen met een vriendin gaat ze naar dat hotel in Londen. Maar of dat zo verstandig is? Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Complot

 • Het schemerhuis

  Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

  Jay (15) en zijn zus Johanna (14) ontdekken op weg naar school een nieuwe weg. Er staan veel braamstruiken langs. Ze eten van de heerlijke bramen. Daardoor gebeuren er vreemde dingen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het schemerhuis

 • 100% paardengek

  Nicolle Christiaanse

  Angel (13, ik-figuur) is gek op paarden. Ze zou heel graag eeen eigen paard willen. Maar nog liever wil ze weten wie haar vader is. Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 100% paardengek

 • IJs

  Nico De Braeckeleer

  België is net als de rest van de wereld in 2165 grotendeels verwoest door klimaatsveranderingen. Skye, Colin, River en Jazz zijn wanhopig op zoek naar Civitas, de enige plek waar nog normaal leven mogelijk is. Hun missie wordt bemoeilijkt door sneeuwstormen en levenbedreigende virussen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van IJs

 • Buitengewone ontdekkingsreizigers; van Columbus tot Armstrong

  de Moor, Paul

  Lees de veelal avontuurlijke verhalen van 45 ontdekkingsreizigers onder wie Alexander de Grote, Columbus, Darwin en Neil Armstrong. Met grappige pentekeningen met steunkleur. Vanaf ca. 13 t/m 16 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Buitengewone ontdekkingsreizigers; van Columbus tot Armstrong

E-books Jonge Jury 2019