Adoptie en pleegkinderen

Alle onderwerpen

Resultaat 1 - 10 (van 19)

Weergaveopties:

 • Annie van Gansewinkel Niemandsdochters

  Ange wil haar ouders nooit meer zien, Chantal heeft ouders die haar niet willen. Ze komen in hetzelfde pleeggezin terecht, maar kunnen maar moeilijk een band opbouwen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Niemandsdochters

 • Danny De Vos De vlucht van de kraanvogel

  De Koreaanse Yo is geadopteerd en heeft angstdromen. Ze wil weten waar ze vandaan komt en wie haar biologische ouders zijn. Als haar vrienden een foto van Yo met een oproep op Facebook plaatsen, ontwikkelt zich een spannend avontuur. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De vlucht van de kraanvogel

 • Hilda Spruit Geestverwanten

  Als Merthe erachter komt dat ze geadopteerd is, gaat ze samen met haar vriendinnen Fenneke en Anouk geesten opwekken om antwoorden op haar vragen te krijgen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Geestverwanten

 • Lieneke Dijkzeul Kortsluiting

  Daniƫl kan zich maar moeilijk aanpassen als hij na een mislukt verblijf in een kindertehuis in een pleeggezin wordt geplaatst. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kortsluiting

 • Sophie McKenzie Vermist

  Lauren (14, ik-figuur) is geadopteerd. Als ze haar ouders naar haar verleden vraagt, doen ze geheimzinnig. Dan ontdekt Lauren een foto van zichzelf op een website voor vermiste kinderen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vermist

 • Twiggy Bossuyt Ik ben genoeg

  Jo, Junior en An ontmoeten elkaar in de zomervakantie op een kasteel tijdens een schildercursus. Ze hebben alle drie problemen thuis en herkennen veel in elkaar. Bovendien zijn er vreemde mysteries op te lossen in het kasteel. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik ben genoeg

 • Eeuwoud Koolmees Roots

  Jack (15) is geadopteerd en vraagt zich steeds vaker af wie zijn echte ouders zijn. Gestimuleerd door zijn buurmeisje Lizette gaat hij naar hen op zoek in Amerika. Hij raakt bijzonder gesteld op zijn halfzusje Kate. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Roots

 • Caja Cazemier Iris

  Na problemen thuis is Iris (16) in een leefgroephuis geplaatst. Omdat ze zich tegen alles en iedereen verzet, werkt ze zich voortdurend in de nesten. Het duurt even voor Iris zich realiseert wat ze aan het doen is. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Iris

 • Helene Bakker Vader onbekend

  Vlak voordat zijn vader overlijdt, hoort Joost dat hij geadopteerd is. Samen met zijn klasgenootje Limei gaat hij op zoek naar zijn echte ouders. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vader onbekend

 • R. Vanhoeck Zoeken

  Ruan woont in Cambodja. Op zijn tiende wordt hij thuis weggehaald en opgeleid tot kindsoldaat. Nadat hij weet te ontsnappen wordt hij geadopteerd door een Belgisch gezin. Maar de heimwee knaagt. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zoeken