Brugklassers

Alle onderwerpen

Resultaat 1 - 10 (van 22)

Weergaveopties:

 • Joke Janssen Lang leve chocola!

  Petra (bijna 13, ik-figuur) heeft moeite met de brugklas. Haar pleegbroertje Wouter (8) helpt haar. Maar als hij haar huiswerk begrijpt, verveelt hij zich dan niet op school? Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Lang leve chocola!

 • R.J. Palacio Wonder

  August (10) heeft een ernstige gezichtsafwijking. Hij heeft altijd thuis onderwijs gehad, omdat hij al 27 keer geopereerd is. Nu gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Hoe zal iedereen op hem reageren? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wonder

 • Caja Cazemier Like me!

  Zilver wordt in de brugklas erg gepest. Via sociale media worden bewerkte foto's van haar doorgestuurd en ze wordt vaak buitengesloten. Net als Zilver niet meer weet wat ze ertegen kan doen, komt er een nieuw slachtoffer. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Like me!

 • Johan Vandevelde Jaspers vlinders

  De 12-jarige Jasper hoort niet bij de groep. Een van zijn klasgenoten, Roderik, merkt hem wel op. Tussen deze twee jongens groeit een heftig gevoel van vriendschap, dat zij beiden gaan herkennen als verliefdheid. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jaspers vlinders

 • Kristine Groenhart Mulberry House

  Marjolein (13, ik-figuur) verhuist met haar ouders naar Engeland. Ze gaat naar Mulberry House, een kostschool voor meisjes. Alles gaat er heel anders aan toe dan thuis. En dan wordt ze ook nog verliefd… Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mulberry House

 • Vitataal (Feerwerd) EN Lil Chase Geheimen, leugens en kluisje 62

  Op haar nieuwe school krijgt Maya (ik-figuur) het kluisje toegewezen, waaraan de leerlingen hun diepste geheimen toevertrouwen. Dat geeft Maya de mogelijkheid om eindelijk populair te worden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Geheimen, leugens en kluisje 62

 • Caja Cazemier De grote survivalgids voor brugklas en puberteit

  Voor het eerst naar het voortgezet onderwijs, een veranderend lichaam, verliefd zijn en de eerste experimenten op het gebied van seks. Allerlei zaken voor pubers komen langs. Met kleine stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De grote survivalgids voor brugklas en puberteit

 • Petra Messelink Niets aan de hand!

  Sven (ca. 13) helpt veel met de verzorging van zijn gehandicapte vader, maar heeft het ook druk met zijn pony en met school. Hij wil niemand vertellen dat zijn vader gehandicapt is, zelfs niet aan Eva. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Niets aan de hand!

 • Lydia Rood Kus me kus me niet

  Marike (11) gaat naar de brugklas. Ze draagt vijf geheimen met zich mee, waardoor het volgens haar onmogelijk is om vriendschap te sluiten. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kus me kus me niet

 • Hans Mijnders Brrrugklas!

  Esmee start in de brugklas zonder haar hartsvriendin Jill die naar een andere afdeling gaat. Esmee is onzeker over alles, terwijl Jill het naar haar zin heeft. Gelukkig herkent Joeri Esmees probleem. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Brrrugklas!