Resultaat 1 - 10 (van 29)

Weergaveopties:

 • Julie Buxbaum Het ongelukproject

  David brengt de schoolpauze altijd in z’n eentje door. Hij heeft een vorm van autisme waardoor iedereen hem mijdt. Dan komt Kit bij hem zitten. Haar vader is onlangs omgekomen bij een verkeersongeluk en ze vindt zijn directe eerlijkheid verfrissend. Er ontstaat een bijzondere vriendschap tussen hen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het ongelukproject

 • Paul Mosier Bestemming onbekend

  Nadat haar moeder en grootmoeder zijn overleden, reist Rider (12) met de trein dwars door Amerika, op weg naar een onbekende oudoom. De ontmoeting met enkele medereizigers verandert Riders kijk op haar situatie. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bestemming onbekend

 • Annemarie Bon Challenge; hoe ver wil je gaan?

  De vader van Jens (16) is in februari overleden. In de zomer gaat Jens met zijn moeder en broertje naar Spanje. Daar ontmoet hij Frank, Sofie en David, met wie hij alleen verder reist. De vier dagen elkaar uit tot steeds spannender acties. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Challenge; hoe ver wil je gaan?

 • Frank Pollet EN Moniek Vermeulen Ik mis je, mams!

  Dora's moeder is tien maanden geleden overleden. Haar vader is erg streng en overbezorgd, waardoor ze steeds ruzie hebben. Kan tante Lo helpen? Verhaal met veel sms'jes, brieven, gedichten, recepten en lijstjes. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ik mis je, mams!

 • Ali Benjamin Suzy en de kwallen

  Als Suzy's vroegere beste vriendin Franny in zee verdrinkt, gelooft ze niet dat het 'zomaar' gebeurd is. Ze roept de hulp van een kwallenexpert in, om te bewijzen dat er een ander verhaal achter Franny's dood zit. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Suzy en de kwallen

 • Bart Moeyaert De hemel

  Een man besluit dat er niets meer aan zijn leven is toe te voegen, behalve een laatste dag. Hij spreekt met de dood af dat woensdag een mooie dag is om te sterven. Filosofisch verhaal. De cd bevat het verhaal en muziek van Haydn. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De hemel

 • Tom Avery De schaduw van mijn broer

  Kaia (11, ik-figuur) kan de onverwachte dood van haar broer niet verwerken. Op een dag verschijnt er een bijzondere jongen in de klas. Hij spreekt geen woord, maar blijkt de ideale vriend voor Kaia te zijn. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De schaduw van mijn broer

 • Martha Heesen Toen Faas niet thuis kwam

  Na de dood van zijn moeder doet de 15-jarige Petrus (ik-figuur) veel moeite om het gezin bij elkaar te houden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Toen Faas niet thuis kwam

 • Emiel de Wild Wie ik ben

  Jeroen (14, ik-figuur) trekt in de eerste klas soms op met de wat zonderlinge Jelmer. Als Jeroen later andere vrienden krijgt, doet hij mee aan wrede pesterijen tegen Jelmer. Dan is er heftig nieuws over Jelmer. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wie ik ben

 • Clare Furniss Het jaar dat de wereld op zijn kop stond

  De moeder van de 15-jarige Pearl overlijdt bij de geboorte van Pearls halfzusje Rose. Pearl (ik-figuur) worstelt een jaar lang met zichzelf en haar omgeving. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het jaar dat de wereld op zijn kop stond