Jonge Jury

Alle thema's

Resultaat 11 - 20 (van 48)

Weergaveopties:

 • Marian Hoefnagel Het geheim van Cleopatra

  Cleopatra is de dochter van de koning van Egypte. Later wil ze net zo machtig worden als haar vader. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het geheim van Cleopatra

 • Chris Houtman Het geheim van de goudenregen

  Amerika, 1712. Prudence wil het levensverhaal van haar oma schrijven, voordat ze vergeetachtig wordt. Hoe is oma Elizabeth Blossom eigenlijk vanuit Leiden in New Jersey terechtgekomen? Dan horen ze over ontsnapte slaven en blijkt dat oma geheimen verbergt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het geheim van de goudenregen

 • Stine Jensen De verleiding

  Noor (14, ik-persoon) is zo gehecht aan haar telefoon, dat ze van haar moeder naar een afkickkamp moet. Daar ontmoet ze andere jongeren, die ook een vorm van verslaving hebben. Dan ontdekt ze dat er iets niet deugt aan het kamp. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De verleiding

 • Marte Jongbloed Hazels spreuk

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hazels spreuk

 • Barbara Jurgens De wolventemmer

  Runa (14) vertrekt vanuit Italië met vijftig wolven op zoek naar een veilige plek voor de bedreigde dieren. Een van hen is Rocco, die van mens in een wolf is veranderd. Het wordt een gevaarlijke tocht, waarbij wolvenhater Giacomo maar ook journalisten en de kinderbescherming haar proberen te dwarsbomen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wolventemmer

 • Sjoerd Kuyper Bizar

  Sallie Mo (13) mag drie maanden niet meer lezen van Dokter Bloem. Daarom gaat ze een dagboek bijhouden over haar verovering van Dylan, op wie ze verliefd is. Maar alles loopt in de vakantie zo uit de hand, dat ze het niet meer durft op te schrijven. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Bizar

 • Hans Mijnders Jij bent mijn vader niet!

  Thijs (16) heeft, sinds zijn moeder is hertrouwd, een stiefvader, Bas, en een stiefzusje, Annekim (15). Thijs heeft veel moeite met Bas. Tijdens een vakantie naar Parijs loopt hun conflict zo hoog op, dat Thijs besluit weg te lopen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jij bent mijn vader niet!

 • Rom Molemaker Apollo’s ondergang

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Apollo’s ondergang

 • Marleen Nelen Alles wat licht is

  1927. Italië is in de greep van de fascistische dictator Mussolini. De broers Luca en Berio werken als trapezewerkers in een klein, rondreizend circus. Ze verloren hun moeder in de oorlog en wonen nu bij goochelaar Veronica. Dan komt de jonge fotografe Yuna in hun leven en verandert alles. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Alles wat licht is

 • Sercu, Astrid Je zult van me houden

  Als hun klasgenootje Elise ineens verdwijnt, besluiten Alix, Victoria en Mien haar op te sporen. Al snel komen ze erachter dat Elise ontvoerd is. De tijd begint te dringen. Waar is Elise? En waarom gedraagt hun wiskundeleraar zich zo vreemd? Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Je zult van me houden