Jonge Jury

Alle thema's

Resultaat 11 - 20 (van 39)

Weergaveopties:

 • Frank Pollet Keigrappig & waargebeurd

  Ben je ooit met een tank naar school gebracht? En hoe kun je vliegen in een tuinstoel? Lees dertig onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde verhalen. Met stripachtige kleurenillustraties in zwart-wit en oranje. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Keigrappig & waargebeurd

 • Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Ahmad op het voetbalveld

  Ahmad (16, ik-figuur) kan heel goed voetballen. Daan en Rik zitten bij Ahmad in het voetbalteam. Zij werken na school bij supermarkt De Giraf. Dat wil Ahmad ook wel. Maar zijn Nederlands is nog niet zo goed. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ahmad op het voetbalveld

 • Mireille Geus 2040; een verhaal over oorlog en verzet

  Het is mei 2040. Lotte (14, ik-figuur) moet een toespraak houden op de Dam, vanwege de honderdjarige herdenking van het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Maar ze weet niet zo veel over het verleden. Met hulp van een virtual-realitybril gaat ze terug in de tijd. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 2040; een verhaal over oorlog en verzet

 • Carlie van Tongeren Heerestraat & Rozenlaan; mijn rampzalige leven in twee huizen

  De ouders van Nina (16) zijn gescheiden. De ene week woont ze bij haar vader en zijn nieuwe gezin en de andere week bij haar neerslachtige moeder. Ze moet erg aan de nieuwe situatie wennen. Maar gelukkig kan ze het goed vinden met haar stiefbroer Mark. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Heerestraat & Rozenlaan; mijn rampzalige leven in twee huizen

 • Do Van Ranst Dagboek van een chihuahua

  Hond Hufter, een langhaarchihuahua, krijgt nieuwe baasjes: Valentien (16), Timber en hun pleegouders. Hufter gaat steeds meer vragen stellen bij het doen en laten van zijn baasjes. Hij voelt dat er iets niet in orde is. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dagboek van een chihuahua

 • Stefan Buijsman Het Rekenrijk; een spannend avontuur over de wondere wereld van de wiskunde

  Emma en David belanden via een geheime deur in het Rekenrijk, dat ze kunnen verlaten als ze de gestolen stenen vinden. In een spannend avontuur krijgen ze te maken met o.a. speltheorie, kansberekening en cryptografie. Met weetjes en uitleg van wiskundige begrippen en illustraties in blauw en wit. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het Rekenrijk; een spannend avontuur over de wondere wereld van de wiskunde

 • Nico De Braeckeleer Voetbal Academie Blue Star

  Matteo (13) is de sterspeler van zijn ploeg. Hij wil graag naar de voetbalacademie om later een profspeler te worden. Zal hij door de selecties komen? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Voetbal Academie Blue Star

 • Kristof Desmet Mus

  Mus is woedend als haar ouders gaan scheiden. Dan wordt haar moeder ook nog verliefd op een van haar leraren, De Kwal. Mus besluit van huis weg te lopen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mus

 • Martine Letterie EN Caja Cazemier Made by Indira

  Terra (15) koopt vaak nieuwe kleding voor zo weinig mogelijk geld. Haar tante neemt haar mee op een reis naar India, waar ze textielfabrieken bezoeken. Daar ziet Terra de keerzijde van die goedkope kleding. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Made by Indira

 • Margaretha van Andel Jij en ik; verhalen over vriendschap en vluchtelingen

  Zou jij mensen tijdens de Hongerwinter eten hebben gegeven? Wat doe je als een kind uit een ver land in je klas komt? En hoe zou je op een andere planeet worden ontvangen als je de aarde moet ontvluchten? Bundel met verhalen en gedichten van verschillende schrijvers over vluchtelingen. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Jij en ik; verhalen over vriendschap en vluchtelingen