Jonge Jury

Alle thema's

Resultaat 1 - 10 (van 39)

Weergaveopties:

 • Aerts, Mariette Stormbrekers

  Het schip van Raben en Calli wordt bedreigd door luchtpiraten. Calli hoopt toch de Kraaienburcht te bezoeken, waar ooit de machtige Elementalisten woonden. Intussen werken oude, machtige tovenaars aan een bizar plan om de zeven eilanden in hun macht te krijgen. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Stormbrekers

 • Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Liever groen

  Elza gaat van de havo naar het vmbo. Ze hoopt dat ze niet meer gepest zal worden omdat ze niet goed kan leren. Maar dan wordt ze daar gepest met haar rijke ouders. Gelukkig leert ze Leila kennen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Liever groen

 • Olga Maria Berger Veilig in Nederland?

  De Syrische Omar (14) woont met zijn moeder en zusje bij tanta Polla. Omar ontdekt dat zijn vriend Mo een bomaanslag voorbereidt. Kan Omar hem tegenhouden? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Veilig in Nederland?

 • Morgan Blade Zwarte magie

  In de dromen van Imogen (16, ik-figuur) en haar vrienden verschijnt een jongen met groen oplichtende ogen. Vijf heksen zijn door deze jongen aan de vergetelheid ontsnapt en uit op vernietiging van de Olympus en de wereld. De negen Uitverkorenen moeten proberen het gevaar af te wenden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zwarte magie

 • Joany Buenen Kijk naar mij

  Floor lijkt erg op superster Yasmine. Daarom mag ze een jaar lang aan de slag als Yasmines dubbelganger. Floor stapt in een wereld vol glitter en glamour. Maar trouwe fans krijgen argwaan... Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kijk naar mij

 • Eva Burgers Complot

  Abby (18) loopt stage bij een recherchebureau. Daar hoort ze over een criminele organisatie die werkt vanuit een Londens hotel. Samen met een vriendin gaat ze naar dat hotel in Londen. Maar of dat zo verstandig is? Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Complot

 • Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Het schemerhuis

  Jay (15) en zijn zus Johanna (14) ontdekken op weg naar school een nieuwe weg. Er staan veel braamstruiken langs. Ze eten van de heerlijke bramen. Daardoor gebeuren er vreemde dingen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het schemerhuis

 • Nicolle Christiaanse 100% paardengek

  Angel (13, ik-figuur) is gek op paarden. Ze zou heel graag eeen eigen paard willen. Maar nog liever wil ze weten wie haar vader is. Verhaal in dagboekvorm. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 100% paardengek

 • Nico De Braeckeleer IJs

  Belgiƫ is net als de rest van de wereld in 2165 grotendeels verwoest door klimaatsveranderingen. Skye, Colin, River en Jazz zijn wanhopig op zoek naar Civitas, de enige plek waar nog normaal leven mogelijk is. Hun missie wordt bemoeilijkt door sneeuwstormen en levenbedreigende virussen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van IJs

 • de Moor, Paul Buitengewone ontdekkingsreizigers; van Columbus tot Armstrong

  Lees de veelal avontuurlijke verhalen van 45 ontdekkingsreizigers onder wie Alexander de Grote, Columbus, Darwin en Neil Armstrong. Met grappige pentekeningen met steunkleur. Vanaf ca. 13 t/m 16 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Buitengewone ontdekkingsreizigers; van Columbus tot Armstrong