Makkelijk lezen

lezen

Resultaat 1 - 10 (van 61)

Weergaveopties:

 • Naar de grens

  Olga Maria Berger

  Omar (14) woont in Syrië. Mannen van IS willen dat Omar met hen gaat vechten. Hij vlucht met zijn moeder en zusje naar Nederland. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Naar de grens

 • De overtocht

  Olga Maria Berger

  Omar (14) woonde in Syrië. Hij wil graag met zijn moeder en zusje naar hun tante in Nederland. Vanuit Turkije proberen ze in Griekenland te komen. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De overtocht

 • Vast

  Annie van Gansewinkel EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam)

  Jim (15) schaamt zich voor zijn vader die in de gevangenis zit. Dat verandert als hij merkt dat hij niet de enige is met familie in de gevangenis. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vast

 • Vlucht uit Sint-Petersburg

  Marian Hoefnagel EN Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) EN Shutterstock

  Michail (14) heeft een heerlijk leven in Sint-Petersburg, in 1917. Maar dan begint de Russische Revolutie. Hij moet met zijn moeder en zusjes vluchten, via Moskou naar Parijs. Zijn kindertijd is over. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vlucht uit Sint-Petersburg

 • Wa is da?; Artan & Soukaina

  Evy Danckers

  De Belgisch-Marokkaanse Soukaina is verliefd op haar Albanese klasgenoot Artan (beide 13, ik-figuur), maar ze wil geen seks. Artan komt in de problemen als hij een pakje naar zijn broer in de gevangenis brengt. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wa is da?; Artan & Soukaina

 • 100% game

  Lisette Dröge

  Menno (15) speelt graag de game Secret of the Jungle. Maar Bor is veel beter dan Menno. Menno gaat steeds meer gamen. Kan hij Bor verslaan? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 100% game

 • Echt niet!

  Sunny Jansen

  Jens (16) kan heel goed zwemmen. Hij droomt van de Olympische Spelen. Hij geeft er alles voor op. Tot hij Merel ontmoet. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Echt niet!

 • Iwan en Anne

  Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) EN Kalle Güettler

  Iwan is een stille jongen die niet veel vrienden heeft. Anne neemt hem mee naar haar freerunning-training. Wat Iwan daar leert komt hem goed van pas! Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Iwan en Anne

 • Ren, Amina, ren!

  Uitgeverij Eenvoudig Communiceren (Amsterdam) EN Annelie Drewsen

  Amina is in haar eentje uit Somalië gevlucht. Ze woont nu in Nederland. Haar beste vriendin Lina ontdekt dat Amina hard kan lopen. Ze mag meedoen aan een wedstrijd. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ren, Amina, ren!

 • Shock; in makkelijke taal

  Mel Wallis de Vries

  Emma (16) verdwijnt op mysterieuze wijze na een schoolfeest. Haar vier beste vriendinnen zijn erg van slag. Ze besluiten om toch te gaan kamperen in Frankrijk. Dan gebeuren er vreemde dingen op de camping. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Shock; in makkelijke taal