Verslaving

Alle thema's

Resultaat 1 - 10 (van 17)

Weergaveopties:

 • Selma Noort Stiefkind

  Onderweg naar haar biologische moeder filmt Virginia (15) met haar mobiel hoe hooligans in de trein een conducteur mishandelen. Een van de daders blijkt de nieuwe vriend van haar moeder te zijn. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Stiefkind

 • Anne-Rose Hermer Drinken!

  Sabine (14) en Odie drinken soms stiekem alcohol. Als Sabine op een dag ruzie met haar moeder heeft, drinkt ze te veel. Ze raakt in coma. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Drinken!

 • Helen Bird Geen weg terug

  Tara (14) zorgt op school steeds voor problemen. Daarom wordt ze naar een school voor probleemkinderen gestuurd. Maar daar komt ze in aanraking met drugs. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Geen weg terug

 • Buddy Tegenbosch Pokerface; ik steel, lieg en bedrieg

  Sem (16, ik-figuur) wordt gevraagd voor het eerste ijshockeyteam. Zijn teamgenoot Dave laat hem kennismaken met de pokerwereld. Al snel raakt Sem diep in de schulden. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Pokerface; ik steel, lieg en bedrieg

 • Brigitte Blobel Uitgesloten

  Lara (ik-figuur) hoort bij een hecht vriendgroepje. Maar als iedereen behalve Lara tijdens een kampeertrip erg veel drinkt en zelfs drugs gebruikt, weet ze niet of ze er nog bij wil horen. vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Uitgesloten

 • Theo Hoogstraaten EN Marianne Hoogstraaten (ff) Out!

  Na een nachtje stappen met alcohol en drugs krijgen zes jongeren een ernstig auto-ongeluk. Maar is het wel een ongeluk? Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van (ff) Out!

 • Tineke Hendriks Black-out

  Tijdens een avond stappen drinkt Daan veel alcohol. Op weg naar huis vindt er een ernstig ongeluk plaats. Daan kan er zich niets van herinneren. Wat is er gebeurd? Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Black-out

 • Dirk Bracke Het engelenhuis; filmeditie

  De 15-jarige Bo belandt in een gesloten jeugdinstelling, nadat ze enige tijd bij een escortbedrijf heeft gewerkt. Samen met Yasmien en Steffie probeert ze het hoofd boven water te houden. Vanaf ca. 15 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het engelenhuis; filmeditie

 • Vera Van Renterghem Coke

  Een eenzame tienerjongen met een Vlaamse moeder en een Colombiaanse vader voelt zich alleen lekker wanneer hij coke gebruikt.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Coke

 • Myrte Gay-Balmaz EN Margreeth Kooiman Drugsverslaving

  Wanneer ben je verslaafd aan drugs? Beknopte informatie over de werking van verschillende drugs, de invloed ervan op je hersenen en het afkicken. Met kleine foto's in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Drugsverslaving