Vluchtelingen

Alle onderwerpen

Resultaat 1 - 10 (van 22)

Weergaveopties:

 • Oxfam Novib EN Astrid Sy De brieven van Mia

  Laila (11) uit Syrië woont in een Nederlands asielzoekerscentrum. Via een schoolopdracht ontmoet ze meneer Cohen, een norse oude man. Op zijn zolder vindt ze brieven uit de Tweede Wereldoorlog. Kleine letter. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De brieven van Mia

 • Bettie Elias De lege schommel; het verhaal van Azmi, een vluchtelingenkind

  De 11-jarige Azmi vlucht met zijn familie vanuit Syrië naar Europa, waar hij na een beangstigende reis over de Middellandse Zee in Brussel belandt. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De lege schommel; het verhaal van Azmi, een vluchtelingenkind

 • Alan Gratz Vluchteling

  Drie jongeren slaan op de vlucht, de Joodse Josef nazi-Duitsland uit, Isabel in 1994 vanuit Cuba naar Amerika en Mahmoud ontvlucht in 2015 Syrië, waar een oorlog het land verwoest. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vluchteling

 • Zana Fraillon De wereld achter het hek

  Subhi (ik-figuur) woont samen met zijn zusje en moeder in een vluchtelingenkamp. De omstandigheden zijn vreselijk, maar Subhi weet niet beter, want hij is in het kamp geboren. Dan ontmoet hij Jimmie, een meisje dat buiten het kamp woont. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wereld achter het hek

 • Danny De Vos Toegang geweigerd

  Op vakantie op het Griekse eiland Argos, ontmoet Nick (14) de bootvluchteling Zaïd (13). Hij besluit om een dagje met Zaïd te ruilen, maar door dat plan komt Nick in groot gevaar. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Toegang geweigerd

 • Jenny Matthews Opgroeien in oorlog

  Hoe zou jij je voelen als het oorlog was en je je huis en land moest verlaten? Lees hoe een journalist naar allerlei oorlogsgebieden reisde en beschrijft hoe het is om kind te zijn in een oorlog. Met overzicht van conflicten en (ook schokkende) kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Opgroeien in oorlog

 • Gonneke Huizing Casablanca girl

  Nadia (15, ik-figuur) wordt verliefd op Karim. Op een dag biecht hij op dat hij gaat trouwen. Voor Nadia regelt hij een reis naar Nederland. Maar daar gaat het helemaal mis. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Casablanca girl

 • Yvonne Vlugt Meegenomen

  De 12-jarige David (ik-figuur) en Dumi uit Oeganda houden van voetballen. Op een dag worden ze weggevoerd naar een rebellenkamp. Daar worden ze gedrild tot kindsoldaat. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Meegenomen

 • R.H. Schoemans Het mes van Milosh

  De politie vindt het dode lichaam van middelbare scholiere Ellen. Het is onduidelijk wat er is gebeurd, maar er zijn genoeg mensen met een motief, zoals de Nigeriaanse Jaja, de Iraanse Jilla en Milosh uit Kosovo. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het mes van Milosh

 • Johan Unenge Mijn extra leven

  In een Zweeds stadje is sprake van een stijgende werkloosheid en verschillende diefstallen; voor een belangrijk deel krijgen de vluchtelingen uit het asielzoekerscentrum daarvan de schuld.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Mijn extra leven