Scouting

Werkstukken en spreekbeurten

Weleens een straatnaambordje gezien met Baden-Powell? Die straat is vernoemd naar de bedenker van scouting in 1907. Sinds die tijd is er veel veranderd.

De padvinders

Het Engelse woord scouting betekent speuren of verkennen. Scouting, ook wel scouts genoemd, is een internationale jeugdorganisatie. Vroeger werd scouting ook wel padvinderij en verkennerij genoemd.

Robert Baden-Powell

Van 1876 tot 1910 diende Robert Baden-Powell in het Britse leger in India en Afrika. Hij ontwierp tijdens al zijn tochten een jeugdspel dat in 1908 als boek uitkwam. Dit boek heette Scouting for Boys. Hij testte zijn ideeën voor dit boek tijdens een kamp op Brownsea Island dat op 1 augustus 1907 begon. Brownsea Island is een Engels eiland. Dat eiland staat nu bekend om het begin van scouting in 1907.

Zelfstandigheid

Jij denkt misschien bij scouting aan jongeren in de natuur die samen avonturen beleven? Dat klopt deels ook wel. Maar het belangrijkste doel van scouting is dat een deelnemer zelfstandig leert optreden. De aanpak is dat iedere scout een aantal uitdagingen aangaat. Zo moeten scouts leren samenwerken, leidinggeven en speciale opdrachten uitvoeren. Nog steeds doen ze dat volgens de scoutmethode. Deze methode is door Baden-Powell ontworpen.

Kamperen

Jongeren die lid zijn van scouting houden erg van de natuur en spannende spelletjes. Bij scouting leren zij van alles, zoals kampvuur maken, kaartlezen, omgaan met een kompas en kamperen met een tent. Maar ook technische dingen zoals bruggen bouwen van touw en hout. Leden van scouting ondernemen alles met leeftijdgenoten.

Kleding

Opvallend voor alle scouts ter wereld is de kleding. Deze koop je in de Scout Shop. In Nederland zijn er ongeveer twintig van deze winkels. Hier kun je een blouse, das, sokken of een trui kopen. Ook rugzakken, slaapzakken en andere spullen die je nodig hebt om te kamperen vind je hier. In een scoutinggroep draag je allemaal dezelfde kleding. Die kleren mag je pas aan na je installatie. In deze officiële bijeenkomst installeert de groep je als lid en pas dan ben je écht lid van scouting.