Duiken

Duiken

Zoals je hebt kunnen zien is het in Nederland erg mooi onderwater! Duiken is geen moeilijke of overdreven zware sport. Iedereen die gezond is en zich prettig voelt in het water kan er in principe mee beginnen. Omdat je jezelf als duiker in een heel andere omgeving begeeft, heb je er wel een paar dingen voor nodig.

Duikuitrusting

Het is niet verstandig om een duikuitrusting te kopen en daarmee meteen in het water te springen. Om veilig te kunnen duiken is een opleiding heel belangrijk. Je hebt misschien al gehoord dat een duiker niet zo maar in één keer naar boven kan. Hoe lang kun je eigenlijk onder water blijven? En wat moet je doen als je onder water je duikbril verliest? Tijdens de duikopleiding leer je waarmee je rekening moet houden als je onder water bent, en oefen je een aantal 'bijzondere verrichtingen'.

Dit heb je nodig

Een speciale duikuitrusting stelt ons in staat om langere tijd onder water te blijven: flessen met perslucht en een ademautomaat om onder water te kunnen ademen, een pak om warm te blijven en zo zijn er nog een paar onontbeerlijke spullen voor de sportduiker. 

Buddy

Duiken doe je nooit alleen. Je hebt dus een duikmaatje ('buddy') nodig. Bij een duikvereniging heb je als regel de beste kans om een buddy te vinden. Los van de gezelligheid helpen verenigingen je vaak ook op weg om andere onderwateractiviteiten te ondernemen, zoals wrakduiken of onderwaterfotografie. Een duikersleven zit vol variatie.

Zapp Sport

Deze informatie komt van Zapp Sport.