de Jeugd­bibliotheek 12-15 jaar

Top 10 boeken over de natuur

Boeken lezen voor school

Zoek je een leesboek voor school? Met Lezen voor de lijst helpen wij je om het boek, e-book of luisterboek te kiezen dat bij je past. De boeken zijn ingedeeld op niveau en genre. Heel handig.

Werkstuk of spreekbeurt?

Zoek je een onderwerp voor je spreekbeurt? Of informatie voor een werkstuk? We hebben een heleboel interessante info voor school. Veel plezier en succes!

Valentijnsdag!

14 februari is het Valentijnsdag! Liefde staat dan centraal. Of je nu op meisjes, jongens of op beiden valt. Daarom hebben we niet alleen overzicht gemaakt van leesboeken over de liefde maar ook van boeken over homoseksualiteit.

De Weddenschap

Ga jij met je klas de Weddenschap aan? Dan lees jij net als je klasgenoten drie boeken binnen een half jaar. Wil je hulp bij het kiezen van boeken? Bekijk dan de tips van de leescoaches Lize Korpershoek, Ruben Annink en Tjindjara.

Opwarming aarde

Klimaatspijbelaars willen dat de regering maatregelen neemt tegen de opwarming van de aarde. Het is heel belangrijk om de aarde hiertegen te beschermen. Weet jij welke gevolgen het broeikaseffect heeft voor de waterkringloop en het ecosysteem?