Anna Woltz

Anna Woltz debuteerde toen ze 15 jaar was met een bundel columns die ze voor de Volkskrant schreef. Ook haar tweede boek, Alles kookt over, ging over haar dagelijks leven: haar hobby is koken. Sindsdien zoekt ze het verder van huis, veel van de avonturen die Anna Woltz schrijft spelen zich af in het buitenland. En dat maakt het toch nét nog iets spannender als er wat mis gaat, zoals in Honderd uur nacht, waarvoor de schrijfster meerdere prijzen heeft ontvangen. In 2016 won ze de Gouden Griffel voor Gips en in 2017 een Zilveren Griffel voor Alaska. Alaska werd in 2018 weer bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen.


Over Anna

Geboren 29 december 1981 te Londen (Engeland)
Opleiding Ze studeerde Geschiedenis in Leiden.
Werk Schreef een column in de Volkskrant toen ze in de vierde klas van de middelbare school zat. Het boek Alles kookt over schreef ze in de zomervakantie tussen de vijfde en de zesde klas. Ook tijdens haar studie geschiedenis schreef ze in de zomervakantie aan haar boeken. Sinds haar afstuderen in 2005 is ze fulltime schrijver.
Thuis Ze woonde tijdens haar studie een half jaar in Schotland, waar ze verliefd werd op de Schotse Hooglanden en in de weekenden lange wandelingen maakte. Nu woont ze in Utrecht, maar op vakantie gaat ze nog steeds graag naar landen waar bergen zijn.
Eerste boek Overleven in 4B (1998)
Bijzonderheden Anna heeft het schrijven niet van een vreemde. Ze is de dochter van Marja Roscam Abbing, die samen met Marjet van Cleeff drie jeugdthrillers schreef. Haar vader Wouter Woltz was hoofdredacteur van een krant. Anna schreef samen met haar vader het boek Post uit de oorlog (2006).

Boeken van Anna Woltz


E-books van Anna Woltz


Nog meer weten over Anna Woltz?

 

Kijk dan eens op www.annawoltz.nl.